maandag 18 juli 2011

15 juli

We reden verder naar het noorden. Halverwege namen we een stop in Ségou. Hier maakten we van dichtbij kennis met de Niger en eveneens met de Afrikaanse manier van handel drijven. We pingelden af maar konden moeilijk weerstaan aan de hoge aaibaarheidsfactor van de jonge verkopertjes.
De nacht brachten we door in Teriya Bugu. Verschillende onder ons zijn ’s nachts wakker geworden door het hevige onweer. Teriya Bugu werd door een Franse pater gesponsord en werd na zijn overlijden door zijn familie omgevormd tot een toeristische locatie met de nadruk op duurzaamheid. Er worden allerlei fruit en groenten verbouwd om het dorp zelfstandig te kunnen laten draaien. Zo is er een dispensarium, een school, een bakker en zelfs een landingsbaan.
Onze laatste tussenstop op weg naar Sevaré was Djenné. Deze stad is beschermd door UNESCO. De moskee is de voornaamste toeristische attractie van Djenné. Enkel moslims mogen de moskee echter betreden. Een bewoner nodigde ons echter uit om vanop zijn dak de moskee te bewonderen. De pracht en netheid van de moskee stonden in schril contrast met de afval en de modder in de straten van de stad.
Nog voor zonsondergang bereikten we Sevaré. Malick Napo, de eigenaar van Hotel Flandre verwelkomde ons in zijn hotel. Wij krijgen het huisje achter het hotel ter beschikking. Omdat het handiger was, heeft Malick maar een gat laten maken in de muur tussen het hotel en ons gastenverblijf! We hoorden een hoop geklop en even later was de doorgang een feit! We delen per drie een kamer, hebben een badkamer en een keukentje. Best gezellig!

1 opmerking:

  1. Hoi Ladies,

    Leuk deze blog! Gniet van deze geweldige ervaring! Ik kijk uit naar de vele verhalen!

    xxx Evelien (zus van Marjolein: dikke smekkerd voor men zussie)

    BeantwoordenVerwijderen